Chez Monsieur

Restaurants, Français La Madeleine
  • 3 sur 5 étoiles
(2Appréciations)
3 J'aime
Epingler
Chez Monsieur
Les mots du proprio Rendez vous sur notre site internet pour encore plus d'infos.

Situé dans le cœur du quartier de la Madeleine, Chez Monsieur est une institution dans le quartier. Vous y goûterez une cuisine traditionnelle française : blanquette de veau à l'ancienne, sole meunière française (400 g), des œufs mimosa façon Mimi aux crevettes bio de Madagascar ou encore en dessert des crêpes sautées Suzette. La décoration classique et bourgeoise vous fera voyager hors du temps tout en dégustant des produits de saison. Oui, monsieur !

Plus Moins
Les mots du proprio :
Cuisine bistrot chic avec des flambages et découpages ; Une très belle carte des vins (soulignée par le Guide Michelin) ; Une cuisine de produits frais et de saison ; Un service amène et souriant ; Un confort toujours amélioré pour nos clients.

Voilà des lustres que Chez Monsieur (Royal Madeleine) dessine le paysage gourmand du quartier de la Madeleine. L'histoire commence au début du siècle. D'abord bougnat servant le charbon, vin et café, il s'embourgeoise juste après la guerre pour devenir restaurant.

Sans se préoccuper des modes, ce bistrot reste un point de ralliement agréable classique.

On ne peut s'y tromper, la jolie devanture annonce l'entrée d'un bistrot typique, et quand on pousse la porte on y est: le grand comptoir en zinc, les banquettes en velours grenat, l'élégance des tables, l'argenterie et la vaisselle aux armes de la maison.

L'ambiance est trépidante au déjeuner et plus feutrée le soir mais toujours avec l'atmosphère chaleureuse du bistrot. D'élégantes parois amovibles permettent de créer des alcôves et de préserver ainsi une intimité à table.

Sur la terrasse très parisienne, le soleil pointe son nez dès 13H pour réchauffer les premières journées de printemps...
Plus Moins

Par SB

Publié :

Nom du lieu Chez Monsieur
Contact
Adresse 11 rue du Chevalier de Saint-George
8e
Paris
75008
Heures d'ouverture Du lundi au samedi de midi à 14h30 et de 19h à 22h45
Transport Métro : Madeleine
Vous êtes propriétaire de ce commerce ?

You may be interested in:

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
0 people listening
Anna L

If I could rate this restaurant less than one star I would. Having eaten here three or four times previously, I was super excited to eat in again what was my favouirte restaurant in Paris. Very sad to say this is no longer the truth, in fact I would call in the worst restaurant in Paris for its rude and insulting staff.


I ordered the snails, only to send them back as arrived at the table cold. They arrived back again 'Luke warm' at best, when the waiter arrived to take plates away and ask how was the starter, I honestly told him they were still not warm enough and the sauce the snails were in, was more like a gloopy french salad dressing, than what I would expect. I was rudely informed the 'locals prefer this way of eating snails and only a small percentage of customers like it with garlic butter!' This was of course after he leant across me and my meal picked up a piece of bread, dunked it in the remaining sauce on my plate, ate it and declared 'there is nothing wrong with that sauce, but for arguments sake we will take it off the bill'. At that point I was ready to leave, however my husband talked me down. 

Then arrive the main courses - I had ordered beef tenderloin and I recieved the chewest, toughest piece of meat I have ever eaten. Once again our waiter arrived at the table to ask how was the food? Before I could even respond he mimicked me in a high pitch voice 'to cold again' before walking away laughing. I literally could not believe my eyes or ears. To say I was done, was an understatement. The waiter then reaproached our table filling up my wine glass and stating that this glass of wine is on me, for how I just acted. Unfortunately there wasn't enough wine in the world to make me stay. I asked for a manager to be told he was the manager, after 20 more minutes of him arguing with me the customer, finally delivered the bill and €60 later with two untouched main courses and full wine glasses we left the restaurant shocked and appalled. 

Disgusting service from a truly disgusting individual. I would HIGHLY recommend you avoid this restaurant at ALL COSTS.